Η ταινία κινησιολογίας έχει μπει πλέον για τα καλά στη ζωή των αθλητών του crossfit αλλά και απλών ασκούμενων. Είναι συνηθισμένη η εικόνα σωμάτων με χρωματιστές ταινίες πάνω τους, όχι μόνο στο crossfit βέβαια αλλά σε πολλά αθλήματα.

  • Στόχος

Ο σκοπός της χρήσης της είναι ως επί το πλείστον θεραπευτικός. Διαφημίζεται ότι προσφέρει υποστήριξη και σταθερότητα σε μύες και αρθρώσεις, χωρίς να εμποδίζει το φυσιολογικό εύρος κίνησης. Μπορεί να εφαρμοστεί για μέρες, είναι ασφαλής σε όλες τις ηλικίες και θεραπεύει ποικιλία μυϊκών, νευρομυϊκών, νευρολογικών και άλλων ιατρικών καταστάσεων.

  • Λειτουργία

Μία ανάλυση πολλών ερευνών που έχουν γίνει για να επιβεβαιωθεί η αποτελεσματικότητα του kinesio tape, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η μείωση του πόνου από τη χρήση του δε διέφερε σε τίποτα από εκείνη που επιτεύχθηκε από άλλες παραδοσιακές μεθόδους. Μπορεί επομένως να εφαρμοστεί σε συνδυασμό με αυτές, ή να τις αντικαταστήσει. Σίγουρα μπορεί να ελαφρύνει τον πόνο και προτιμάται, ανάλογα την περίπτωση, από τη μη θεραπεία.

Εκεί που υπερτερεί είναι ότι μπορεί να εφαρμοστεί σχετικά εύκολα, γρήγορα και με μικρό κόστος σε σχέση με άλλες μεθόδους ανακούφισης.

 

 

 

Referencies

  • 1Florida International University, College of Nursing and Health Sciences, Department of Athletic Training, Miami FL.

0 Comments

Leave a Reply