Ο Στέλιος Κωστάκης είναι γυμναστής, απόφοιτος του ΕΚΠΑ, του τμήματος επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού με ειδικότητα «Ευρωστία και Υγεία». Έχει πιστοποίηση στην Αθλητική Διατροφή από το Διεθνές πανεπιστήμιο της Ελλάδος και επιπλέον πιστοποιήσεις από ιδιωτικές σχολές στα:

  • Personal training
  • Pilates mat and props
  • Animal Movement
  • FirstAid
  • Θεραπευτική Κολύμβηση

  • Εργάζεται ως Crossfit trainer σε crossfit box τα τελευταία 6 χρόνια.

Το crossfit είναι ένα απαιτητικό είδος προπόνησης, με ασκήσεις δύσκολες τεχνικά, που ωστόσο απευθύνεται σε όλους. Αυτό τον ανάγκασε να μάθει περισσότερα για την κίνηση του σώματος και τη φυσιολογία του, ώστε να εκτελείται με ασφάλεια. Προπονεί αθλητές crossfit που αγωνίζονται σε διοργανώσεις ανά την Ελλάδα και ασκούμενους που θέλουν να βελτιώσουν την εικόνα τους.

  • Το ενδιαφέρον του Στέλιου για την άσκηση ξεκινάει από την παιδική ηλικία. Έχει ασχοληθεί 2 χρόνια με το krav maga, 10 χρόνια με το surf (δουλεύει και ως δάσκαλος surf), έχει υπάρξει αθλητής άρσης βαρών. Στα χόμπι του περιλαμβάνονται η αναρρίχηση, το skate, η capoeira, το brazilian jiu jitsu και η κολύμβηση.
  • Η ενασχόληση με το σώμα, είτε για την καλυτέρευση της εικόνας του είτε για βελτίωση της επίδοσής του, είναι ένα θέμα περίπλοκο με πολλές συνιστώσες. Ο καθένας μας είναι ωραίο να απολαμβάνει την πλήρη δυναμική του σώματός του, ώστε να είναι δραστήριος στην καθημερινότητά του και με ενέργεια. Αυτό έχει αντίκτυπο και στην ψυχολογία και επομένως στις σχέσεις μας. Το τι θα οδηγήσει όμως κάποιον στο να το πετύχει αυτό είναι διαφορετικό. Χρειάζεται λοιπόν να ληφθούν υπόψιν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που όλοι έχουμε για να δημιουργηθεί το κατάλληλο πρόγραμμα προπόνησης, το οποίο συνεχώς εξελίσσεται. Ο Στέλιος είναι υπερασπιστής αυτής της άποψης και επομένως πιστεύει στην εξατομικευμένη καθοδήγηση για να πετύχει κάποιος το στόχο του. Δε σταματά να διαβάζει και να μαθαίνει για τις νέες έρευνες του χώρου, καθώς στην επιστήμη της άσκησης προστίθεται συνεχώς νέα γνώση. Είναι exercise και nutrition specialist; Όχι. Παραμένει μαθητής.

Ακολούθησέ με σε facebook και instagram

Κατέβασε ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα γυμναστικής χωρίς εξοπλισμό διάρκειας 1 μήνα!